29. heinäkuuta 2010

Paholaisen kaste


Joko mä olen kirjoittanut, että seksi on tabu? No se on. Kaikki siihen liittyvä on. Jo pelkkä sukupuolielimien mainitseminen on usein liikaa, vaikka niistä puhuisi yleisesti ja lääketieteellisesti. Kerran, kun Anna yritti opettaa mua sanomaan swahilin kielellä ”toivoton”, mä onnistuin sanomaan ”kivekset”. Anna oli ihan kauhuissaan. ”Mitä sä oikein puhut?! Oletko sä hullu?! Älä enää ikinä sano tuota sanaa ääneen julkisesti!” nainen painotti. Usein kirkko ja HIV/AIDS -luennoilla, kun puhuimme taudin tarttumisesta, useimmat opiskelijat pyytelivät aina etukäteen anteeksi joutuessaan mainitsemaan sellaisen tabu sanan kuten emätin.
Samaisella luennolla huomasin, kuinka vahvasti HIV ja AIDS nähdään Jumalan rangaistuksena ja vakavan synnin aiheuttamana. Mutta vasta, kun eräällä maisteritason kurssilla oli aiheena seksuaalietiikka, seksiin liitettävä syntikäsitys paljastui mulle kokonaisuudessaan. Käsiteltävänä tekstinä oli eräs artikkeli nimeltään ”Jumalattomat siteet ja niistä vapautuminen”, jossa kirjoittaja puhui avioliiton ulkopuolisen seksin hirvityksistä ja tuhoavuudesta. Hänen mukaansa kaikki seksuaaliset synnit, kuten siis myös avioliiton ulkopuoliset suhteet, luovat parin välille pahojen henkien luomia, niin sanottuja jumalattomia siteitä, joista vapautuminen on äärimmäisen vaikeaa, joskus jopa mahdotonta. Artikkelin mukaan myös erilaiset fantasiat, seksuaalisesti värittyneet unet sekä mielikuvat ovat syntiä. Itseasiassa sellaisia on vain syntisillä ihmisillä, sillä ne juontavat aina juurensa syntisestä seksihurjastelusta ennen avioliittoa. Kamalin kohta oli kun kirjoittaja sanoi, että esiaviolliset suhteet ovat, ei ainoastaan Jumalan suunnitelman vastaisia, vaan suoraan saatanasta. Avioliiton ulkopuolisen seksin sekä myös vääränlaisen avioseksin aikana paholainen ottaa osapuolet valtaansa, sillä Jumalan silmissä teko on niin hirvittävä synti, että hän sallii saatanan ottaa parin omakseen heidän loppuelämäkseen. Kirjoittaja nimitti tätä paholaisen kasteeksi, jonka Jumala parille antaa. Esiaviollinen seksi oli tekstin kirjoittaneen nigerialaisen helluntaisaarnaajan mielestä siis sielun portin avaaminen paholaiselle, jolloin Jumala omakätisesti luovuttaa parin sielunvihollisen kynsiin.
Musta teksti oli jo niin paksua, että se herätti mussa lähinnä huvittuneisuutta. Kuitenkin monen muun mielestä kirja oli hyvä. Teoksen suurin fani, eräs valmis luterilainen naispastori oli sitä mieltä, että kyseisen kirjan oppi pitäisi ottaa kaiken kristillisen sielunhoidon käsikirjaksi, varsinkin avioliittoneuvonnassa sekä nuorten rippikoululaisten opetuksessa. Monet luokassa olivat jos eivät nyt täysin samaa mieltä, niin ainakin hyvin paljon tämän ajatuksen kannalla. Koko kaksoistunti puhuttiin lähinnä seksin turmiollisuudesta kirjan innoittamana. Äänekkäimpien keskustelijoiden mukaan vain asiallinen ja hillitty avioliittoseksi, johon ei liity minkäänlaisia ”perverssejä” salaisia mielikuvia, on oikein. Kaikenlainen ”venkurointi” sen sijaan on hirvittävä synti, jopa Jumalan siunaamassa liitossa ja aiheuttaa paholaisen tunkeutumisen sieluun. Paholaisen tunkeuduttua ihmiseen, aviopari ei voi enää harrastaa seksiä keskenään, sillä saastaiset henget pitävät molempia osapuolia vallassaan ja öisin nämä henkimaailman pahat olennot harrastavat seksiä valtaamiensa ihmisten kanssa. Tästä syystä kumppanit eivät ole enää kiinnostuneita toisistaan. Seksuaalisesti värittyneet unet ovat osoitus tällaisesta ”henkimaailman aviopuolisosta”, jonka kanssa solmittu jumalaton side tai liitto muodostui synnin välittömänä seurauksena. Kaiken tämän keskustelun aikana mä pysyttelin hiljaa ymmärtäen, että seksin tabu Afrikassa on pikkuhiljaa murtumassa uusien sukupolvien myötä, eikä mun messuamiseni sitä vauhdittaisi.
Niin. Se oli niin kovin sivistynyt ajatus, mutta mun luontoni nyt on mitä on. Tämän käytännön kokeen jälkeen voin todeta, että mun pinnani kesto äärimmillään on noin tunti ja 35 minuuttia ja sitten se loppuu kuin seinään. Yksi miehistä sanoi loppukommenttinaan, että ”kyllähän jo aidskin todistaa tämän kaiken todeksi ja osoittaa että seksi on synti. Tauti, johon ei ole mitään parannuskeinoa tarttuu vain seksin välityksellä ja tappaa vuosittain monia ihmisiä. Aids osoittaa, että synnin palkka on kuolema.” Mä maltoin sentään pyytää puheenvuoroa ennen ryöpytystäni. ”Se, että HI-virukseen ei VIELÄ ole keksitty parannuskeinoa, ei tee siitä automaattisesti Jumalan syntiselle ihmiskunnalle antamaa kirousta. Ennen ihmisiä kuoli vaikka mihin tauteihin, kun antibiootteja ei oltu vielä kehitetty. Ja siis ylipäätään, mikä meitä ihmisiä vaivaa? Miksi seksistä tehdään aina ja lähes kaikissa kulttuureissa se suurin mahdollinen paha? Miksi me ajatellaan, että juuri seksi on Jumalan silmissä kaikkein vakavin synti? Jumalahan loi seksin! Kristityt ihmiset tekevät kamalia tekoja toisilleen joka päivä ja rikkovat Jeesuksen kaikista tärkeintä käskyä lähimmäisen rakkaudesta! Me julkeasti tuomitsemme toisia ihmisiä ja omavaltaisesti suljemme heidät pois yhteisön ja siunauksen piiristä ja pidämme itseämme parempina kuin muut. Me emme auta toisimme ja käännämme katseemme pois, kun jossain tarvittaisin apua. Puhumme pahaa selän takana, valehtelemme ja ajamme vain omia etujamme! On totta, että AIDS tappaa ihmisiä, mutta vielä enemmän tässä maassa tappaa korruptio ja ihmisten ahneus! Ihmisiä kuolee nälkään, ripuliin ja malariaan, koska kristityt rikkaat eivät ole valmiita jakamaan omastaan ja korruptio takaa sen, että valtion rahat eivät mene kaikista hädänalaisimmille. Kristityt johtajat jakavat etuuksia lähipiirilleen ja jopa papit ovat korruptoituneita! Jumala ei todellakaan luonut korruptiota, mutta silti kukaan ei demonisoi sitä! Miksei kirkko tee todellista muutosta tässä yhteiskunnassa julistamalla ihmisille, että sillä samalla sekunnilla, kun he ottavat vastaan likaista rahaa, Jumala hylkää heidät saatanan armoille eikä paluuta ole? Siksikö, että niillä on liian kiire pelotella ihmisiä sillä, että jos harrastat seksiä väärässä asennossa rakastamasi aviomiehen kanssa, saatana repii sulta silmät päästä? Meidän olisi ihmishenkien pelastamiseksi todellakin kinnitettävä huomiomme tärkeimpiin asioihin eikä edes kuluttaa aikaamme tällaisen höpöhöpöhorisijan tekstien lukemiseen. Tämän kirjoittajan tapa demonisoida seksi, seksiunet, mielikuvat ja fantasiat ei kerro mistään muusta, kuin että hänellä itsellään on erittäin vaikeita ja huolestuttavia ongelmia oman seksuaalisuutensa ja sen hyväksymisen kanssa!”
Tässä vaiheessa meidän saksalainen professorimme alkoi nauraa kovaan ääneen mun amatööripsykologiselle diagnoosilleni. Mutta minähän en sellaisesta häkelly, vaan jatkoin edelleen. ”Mun tarkoitukseni ei ole puhua jotenkin esiaviollisen seksin puolesta, vaan painottaa, että on aivan eri asia sanoa, että Jumala on alunperin tarkoittanut seksin ainoastaan avioparin välille tai ajatella, että Raamatun mukaan esiaviollinen seksi olisi synti, kuin väittää että Jumala ja saatana pelaavat jonkinlaista yhteispeliä ja että JUMALA ANTAA omiksi lapsikseen kastetuille kristityille PAHOLAISEN KASTEEN. Antakaa mulle edes yksi Raamatun kohta, joka jotenkin tukee tätä ajatusta, sillä kirjoittaja ei sitä kykene tässä tekemään!”
Mä olin sohaissut herhiläispesään ja lopputunti oli aikamoista kaaosta. Ihmiset keskustelivat kiivaasti, huitoivat käsillään ja takoivat pöytää nyrkeillään. Kun luento vihdoin loppui, toiset kiirehtivät kopioimaan artikkelia myös ystävilleen, kun puolet porukasta iskivät koko tekstin heti oven ulkopuolella roskikseen täysin sydämmistyneenä sen sisältämästä roskasta. Minun kopioni on yhä tallella. Nyt tiedän mitä aion viedä Afrikan tuliaisina Pekan veljelle, jonka toistuvana huvituksena on kiihdyttää itsensä berserkki raivon valtaan erilaisten ”ääriliikkeiden”, kuten telaketjufeministien mielipidekirjoituksia lukemalla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti